Het is voor u als ondernemer mogelijk om tijdelijk een werknemer in te huren van een ander bedrijf. Dit noemen ze detachering. Detachering wil zeggen dat bedrijven in een korte tijd beschikken over deskundig personeel. Een gedetacheerde wordt door ons uitgeleend aan een bedrijf en blijft dus in dienst van ons, het detacheringsbureau. De gedetacheerde krijgt vaak een tijdelijk contract voor de duur van een project die gekoppeld is aan een opzegtermijn. 

Wanneer is detachering handig?

U kunt verschillende redenen hebben om één van onze gedetacheerde in te huren. Zo is het mogelijk dat één van uw medewerkers tijdelijk aan vervanging toe is door bijvoorbeeld een zwangerschap. Of wellicht is er een plotselinge piek ontstaan in de werkzaamheden die de huidige capaciteit niet aankan. Het kan ook voorkomen dat u een speciaal project wilt realiseren waarbij u kennis of vaardigheden nodig heeft die op het moment niet aanwezig zijn. Wij kunnen in deze situaties de redder in nood zijn. Eén van onze gedetacheerden kan dit gat opvullen met een bepaalde expertise en kennis.

Wat is het verschil met een uitzendbureau?

Wij merken vaak dat men niet helemaal het verschil weet tussen een detacheringsbureau en een uitzendbureau. Een detacheringsbureau verschilt op meerdere vlakken van een uitzendbureau. Zo heeft een gedetacheerde, in tegenstelling tot een uitzendkracht, een formele relatie. Dit wil zeggen dan er een opzegtermijn voor de gedetacheerde aanwezig is. Daarnaast krijgt hij of zij ook doorbetaald in periodes dat er geen werk beschikbaar is en kan de gedetacheerde niet zomaar worden ontslagen. Hierdoor heeft een gedetacheerde meer zekerheid. Verder zijn gedetacheerden vaak specialisten in het vakgebied.

De relatie tussen een detacheringsbureau en een medewerker is veelal duurzamer. De relatie neemt vaak serieuze vormen aan doordat medewerkers jarenlang worden ingezet. Er wordt meer geïnvesteerd in de onderlinge relatie. Tot slot zijn de lonen vaak hoger dan die van uitzendkrachten en soms zelf hoger dan de medewerkers van het bedrijf waar ze worden geplaatst.

Jobtechniek als detacheringsbureau

Bent u op zoek naar een detacheringsbureau die gedetacheerde kan regelen in de technische sector? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Indien u nog vragen heeft kunt u uiteraard contact met ons opnemen.