Overweegt u om een payroll- aanbieder in armen te nemen? Het overdragen van het werkgeverschap en de daarbij behorende risico’s en papierwerk kan uw bedrijf flink wat werk uit handen nemen. Lees hier wat payroll voor jou als werkgever of freelancer kan betekenen.

Salarisadministratie, salarisbetalingen, contractbeheer en de afdracht van sociale premies: het zijn allemaal administratieve handelingen die een werkgever veel tijd kunnen kosten. En tijd is iets kostbaars. Tegenwoordig heeft iedereen het hartstikke druk, dus het zou fijn zijn als deze administratieve taken uitbesteed kunnen worden. Dan komt payroll om de hoek kijken.

“Zelf medewerkers aannemen, minder administratieve handelingen”

Plaats uw vacature

Wat is payroll?

Bij payrolling neemt de payroll- aanbieder de arbeidsrechtelijke risico’s over van een bedrijf. Officieel zijn de medewerkers dus ook in dienst van de payroll onderneming. De opdrachtgever blijft belangrijke kernzaken bepalen.

Denk hierbij aan: het aannemen van nieuwe medewerkers, functioneringsgespreken en beoordelingen, de hoogte van het salaris en andere interne zaken. Wat is dan het voordeel? U bespaart een hoop administratieve handelingen, want deze neemt de payroll onderneming op zich. De drie voornaamste voordelen voor opdrachtgever op een rij:

  • Regie blijft in eigen handen
  • Minder risico’s
  • Minder administratie

Als u een payroll onderneming in dienst hebt of wilt nemen, werft u zelf nog uw eigen personeel.

Plaats uw vacature dus op Jobtechniek!

Payroll voor freelancers

Bent u een freelancer? Dan is payrolling waarschijnlijk ook voor u interessant. Als freelancer wordt u in dienst genomen door de payroll onderneming en zij verzorgen de facturatie aan opdrachtgevers en salarisadministratie. Zo heeft u het beste van beide kanten: de vrijheid van het ondernemen en de zekerheid van loondienst.

Benieuwd wat wij voor elkaar kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op!

Contact