Detachering voor technische bedrijven

Detachering kan een gek idee zijn voor mensen. Vaak weet men ook niet wat het precies betekent. Dit kan in sommige gevallen tot verwarring leiden. Wij leggen het uit.

Wat is detachering?

Bij detachering wordt personeel uitgeleend aan een ander bedrijf. De gedetacheerde komt dus niet formeel bij u in dienst. Het personeel ontvangt het salaris en andere arbeidsvoorwaarden van het bedrijf waar hij in dienst is. Dit geldt ook voor de risico’s omtrent ziekte en ontslag. Dit maakt het anders dan uitzendpersoneel van een uitzendbureau. Als het personeel ziek is, wordt het loon doorbetaald. Detachering komt daarom ook uitsluitend voor bij personeel dat gemakkelijk een baan kan vinden. Zij kiezen zelf voor detachering omdat zij bijvoorbeeld variatie zoeken of rond willen kijken bij meerdere bedrijven.

Waarom kiezen voor detachering?

Uitzendbureaus kunnen vaak geen hoogopgeleide specialisten leveren. En daar ligt nu juist de gat in de markt die met detachering wordt opgevuld. Er zijn namelijk situaties waarin u tijdelijk goed geschoold personeel nodig heeft. Bijvoorbeeld:

  • U start met een nieuw project en heeft niet de juiste kennis in huis
  • U heeft tijdelijk meer werk dan u aankunt
  • Eén van uw medewerkers is (langdurig) ziek
  • Eén van uw medewerkers is zwanger
  • Nieuwe medewerkers hebben frisse ideeën
  • Wanneer u zwaardere tijden tegemoet gaat, hoeft u niemand te ontslaan

U gaat een tijdelijk contract aan met het detacheringsbureau. Daar komt wel een opzegtermijn bij. Deze is typisch één maand. Dit gebeurt ter bescherming van het personeel. De relatie is daardoor ook anders. Uitzendpersoneel is snel weer vergeten zodra het werk is gedaan.Met gedetacheerd personeel wordt juist een relatie opgebouwd. Deze komen geregeld ook weer terug bij bedrijven waar zij eerder zijn geweest.

Detachering bij Jobtechniek

Jobtechniek is gespecialiseerd in de detachering van technisch personeel. Als u tijdelijk dringend behoefte heeft aan extra personeel, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Neem vandaag nog contact met ons op.